Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Släckmedel för skogsbrandsläckning

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Släckmedel för skogsbrandsläckning

    I detta ämne samlas kunskap om släckmedel för skogsbrandsläckning.

    Nyckelord: släckmedel skogsbrand begränsningslinjer

  • #2
    Skogsbrand: Miljöeffekter av long-term fire retardents - brandretendenter, MSB - 2021

    En MSB-rapport som sett på miljöeffekterna vid användning av brandbegränsande släckmedel med långtidsverkan. Den typen av säckmeddel som kan läggas ut lång tid innan brandfronten förväntas nå fram till platsen där släckmedlet lagts ut.

    Tillgänglig litteratur om miljöeffekter av long term retardants som används vid bekämpning av skogsbränder i EU och Nordamerika har sammanställts. Produkterna är relativt sett icke- toxiska och växtligheten kan i normala fall ta hand om ingredienserna men användning bör göras med lägsta möjliga koncentration och med så stor precision och effektivitet som möjligt.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Tillsatsmedel för skogsbränder, Påverkan på människors hälsa och miljön, MSB - 2022

      Under 2019 genomfördes ett projekt för att undersöka och klarlägga innehåll och rådande kunskap om miljöpåverkan för de brandretardenter (long-term fire retardants, en sorts tillsatsmedel) som används i Sydeuropa, Nordamerika och Australien för bekämpning av skogsbränder.
      ... Det visade sig att de utvärderade tillsatsmedlen som används i Sydeuropa innehåller cyanid, som ger betydligt högre toxicitet än liknande produkter utan cyanidinnehåll.
      Syftet med denna studie var att utvärdera tillsatsmedel tillgängliga på den svenska marknaden för användningsområdet skogsbrandsbekämpning och som kan användas istället för de brandretardenter som utvärderades 2019. Tillsats- medlen utvärderades med avseende på påverkan på människors hälsa och miljön.

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X