Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Ärendehantering för räddningstjänst

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • #16
    Migration av räddningstjänstens insatsrapporteringssystem- funktion, innehåll och stödprocesser, Carer rapport nr 11- 2014

    Svensk räddningstjänst är i processen att migrera sitt insatsrapporteringssystem, från ett system som dokumenterar räddningsinsatser till att system som även kan användas för att lära från samma insatser (ett lärande system). I denna studie har migrationsprocessen studerats och analyserats med dubbla perspektiv från teorier om organisatoriskt lärande och från systemutveckling. Motsvarande syften har varit att:

    Från ett systemutvecklingsperspektiv identifiera förutsättningar, problem och flaskhalsar I nuvarande insatsrapporteringssystem och därifrån extrahera förslag på förbättringsåtgärder. På ett generellt plan har också genomförts en jämförelse av identifierade utmaningar i systemmigration/vidareutveckling med de som är vanligt förekommande i systemutveckling.

    Från ett organisatoriskt lärande perspektiv identifiera hur mål, visioner, typer och behov av organisatoriskt lärande i relation till framtidens insatsrapport har uttryckts av olika aktörer i studien samt att visa vilken typ av organisatoriskt lärande den studerade migrationsprocessen kommer att stödja.

    Studien utfördes som en fallstudie där bland annat dokumentanalyser, deltagande design inspirerade workshops och intervjuer genomfördes. Studien har haft tillgång till och omfattar data både från det användarråd från Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) som är involverade i revideringsarbetet och egna data samlade i ovan nämnda workshops tillsammans med representanter från Brandmännens riksförbund (BRF), brandmän/räddningsledare från kommunala räddningstjänster och från MSB.​
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X