Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Mobiltelefoner för räddningstjänst

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • #16
    Visst är det så.

    Ursprungligen postat av lennart liljeroth Visa inlägg
    Hej, det här är ingen telefon P-O. Det är en liten ruggad handdator som man kan ringa ifrån. svårt att få fram prisuppgifter men ca 1400 dollar i USA, ca 10 000 Kr!
    Man saknar även windovs senaste operativ windovs phone 7.
    Lennart Liljeroth
    Det har du rätt i Lennart. Gränsen mellan telefon och handdator är inte helt enkel att identifiera. I denna inventeringen utgick vi från att prylen man pratar i skulle ha knappar från 0-9, vara rimligt liten och kunna ta bilder. Om den dessutom har en vettig överföringshastighet för att kunna överföra video så är det ju bra.

    Prisuppgiften jag fått är på 7700 kr och uppåt beroende på tillval. Och jag tror att för räddningstjänstens del behövs inte några tillval för att hantera de flesta funktioner man vill utföra.

    Angående operativsystemet har du rätt - igen...
    Men om det vi vill åstadkomma är att ringa och överföra ljud och bild från skadeplatsen så duger ju operativsystemet i maskinen, väl?

    Kommentera


    • #17
      Köp INTE Sony Xperia V som jobbtelefon!

      Hej!
      Här kommer en rekommendation på vilken telefon ni INTE ska köpa som jobbtelefon för Er räddningstjänst. Något naivt köpte vi in en Sony Xperia V som styrkeledar-telefon till oss i tron att den skulle hålla för "lite tuffare tag", bara för att konstatera att vi 3 veckor senare spräckt skärmen av att ha den i en benficka. En vecka senare spräckte en kollega sin privata mobil av samma märke på liknande sätt. Den må vara vattentålig och kan simma bland guldfiskar, men den är inte rätt lur för oss...
      /Roger i Eskilstuna

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X