Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Utredningar efter vindsbränder

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • #16
    Framgångsfaktorer vid vindsbränder, Rsyd - 2022

    Under sommaren år 2019 inträffade en omfattande vindsbrand i stadsdelen Hästhagen i Malmö och denna insats utvärderades av Hovedstadens Beredskab i Köpenhamn i en rapport 2019-10-07. I rapporten formulerades tips och rekommendationer utifrån Hovedstadens erfarenheter kring vindsbränder.
    Under våren 2021 inträffade två större vindsbränder i Malmö. Rsyd har genomfört en intern insatsutvärdering på dessa bränder, med utgångpunkt från Hovedstadens tips och rekommendationer.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #17
      Lägenhetsbrand som spred sig till vinden, Partille - 2022

      En lägenhetsbrand spred sig till vinden och blev en omfattande brand. Så här beskrivs händelsen och syftet med urtredningen:

      Den 24 maj 2022 kl. 01.36 inkom 112-samtal till SOS Alarm/LC om brand i flerfamiljsfastighet i Partille. Vid framkomst till platsen möts första enhet av fullt utbruten brand i lägenhet på översta våningen med lågor ut genom fönster, kraftig rökutveckling och spridning till vindsutrymmet. En person omkommer vid branden och samtliga boende i fastigheten utrymdes.

      Syftet är att kunna inhämta erfarenheter från taktik- och metodval i samband med brand i vindsutrymme. Med utökad kunskap om egenskaper hos olika vindsbjälklag, kan vår operativa personal vidareutveckla förmågan och öka tryggheten att hantera olika typer av bränder i vindsutrymme.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera


      • #18
        Vindsbrand med kontrollerad avbränning sprider sig bakom fasaden, Haninge - 2022

        En vindsbrand som omfattade stora delar av tak och vind planeras för att få brinna av under kontrollerade former. Branden sprider sig dock bakom fasaden på grund av att det fanns cellplastisolering i fasaden.

        Olycksundersökningen har främst identifierat lärdomar utifrån räddningsinsatsens genomförande. Erfarenheter från händelsen som identifierats har att göra med beslutet att låta vinden brinna av, riskbedömning samt evakuering och hantering av resurser.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera


        • #19
          Takbrand i flerbostadshus, Järfälla - 2021

          En utredning efter en takbrand i Järfälla där man analyserar tre saker som skedde under insatsen, som i efterhand visade sig vara saker som på ett positivt sätt gjorde skillnad. Bland annat larmades av misstag två yttre befäl vilket gav möjlighet att ha ett analysbefäl, ett höjdfordon fick arbeta ensamt med brandbegränsning och det togs ett tidigt beslut om att vara sparsam med vatten.
          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

          Kommentera

          Annonser

          Kollapsa

          Working...
          X