Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Lärande efter bränder med gödningsmedel inblandade

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Lärande efter bränder med gödningsmedel inblandade

    I detta ämne samlas utländska rapporter som handlar om lärande efter insats efter händelser där det varit gödningsmedel inblandade i brandscenariot.

    Nyckelord: ammoniumnitrat gödning gödningsmedel gödselmedel

  • #2
    Utredning efter gödselfabriksexplosion, West, Texas - 2013

    Vid en brand i en industribyggnad där det förvarades gödningsmedel skedde en explosion som dödade tio brandmän som befann sig på platsen. Nu är rapporten efter händelsen färdig och lärdomar dragna.

    Bland annat handlar lärdomarna om att räddningstjänsten inte byggde upp en ledningsorganisation som motsvarade komplexiteten i händelsen och att övning/utbildning som skett innan händelsen inte heller motsvarade detta scenario. Brandmännen kunde inte känna igen en brand som hade passerat stadiet när den var möjlig att släcka vilket gjorde att de fortsatte en offensiv insats som inte hade någon möjlighet att lyckas.

    Rapporten pekar inte på att brandmännen på plats gjort något fel. Däremot pekar den på ett systemfel hos räddningstjänsten vad gällde att öva och förbereda sin personal för den typen av händelse de råkade ut för.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Arbetsmiljöutredning efter ammoniumnitratexplosion, West Texas - 2014

      Amerikanska Arbetsmiljöverket har publicerat en utredning efter händelsen där 9 brandmän dog efter en explosion i en anläggning med gödningsmedlet ammoniumnitrat.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera


      • #4
        Video med lärdomar efter ammoniumnitratexplosion i West Texas, CSB - 2016

        Amerikanska chemical safety board har gjort en film om lärdomarna efter branden i gödningslagret i West Texas som exploderade och dödade många brandmän och gjorde stor skada i samhället för övrigt.



        Likaså har de gjort en utredning som är bifogad nedan.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
        Senast ändrad av PO; 2020-09-08, 10:07.

        Kommentera


        • PO
          PO skriver
          Ändra kommentar
          Jag fick ett tips om att det fanns en utredning efter ammoniumnitratexplosionen i Texas som beskrivs i filmen ovan. Jag har nu kompletterat även med den slutliga utredningen som en bilaga i ovanstående post.

      • #5
        Förklaringar av förloppet vid explosionen i Beirut 2020

        Nedanstående filmklipp är på diverse experter som förklarar vad som skedde i samband med explosionen i Beirut 2020. Det är ingen officiell utredning men de innehåller ändå en hel del förklarande information.





        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X