Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Wingspread definierar viktiga områden för amerikansk räddningstjänst

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Wingspread definierar viktiga områden för amerikansk räddningstjänst

    Vart tionde år träffas de amerikanska organisationer som är av betydelse för amerikansk räddningstjänst i en konferens som kallas Wingspread. Man kommer fram till ett antal uttalande (statements) som är av vikt för amerikansk räddningstjänst. Dessutom finns det i de senare konferensdokumenten en typ av handlingsplan om vem som behöver göra vad för att lösa eller förbättra de problemområden som definierats.

    Nyckelord: framtidsstudier handlingsplaner strategi

  • #2
    Wingspread 1 - 1966

    1966 hölls den första Wingspreadkonferensen som med 12 statements visade vilka områden som var viktiga att arbeta med för att utveckla amerikansk räddningstjänst.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Wingspread 2 - 1976

      1976 hölls den andra Wingspreadkonferensen som med 12 statements visade vilka områden som var viktiga att arbeta med för att utveckla amerikansk räddningstjänst.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera


      • #4
        Wingspread 3 - 1986

        1986 hölls den tredje Wingspreadkonferensen som med 9 statements visade vilka områden som var viktiga att arbeta med för att utveckla amerikansk räddningstjänst.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera


        • #5
          Wingspread 4 - 1996

          1996 hölls den fjärde Wingspreadkonferensen som med 6 nya statements och 7 pågående visade vilka områden som var viktiga att arbeta med för att utveckla amerikansk räddningstjänst.
          Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

          Kommentera


          • #6
            Wingspread 5 - 2006

            2006 hölls den femte Wingspreadkonferensen som med 20 statements visade vilka områden som var viktiga att arbeta med för att utveckla amerikansk räddningstjänst.
            Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

            Kommentera


            • #7
              Wingspread 6 - 2016

              2016 hölls den sjätte Wingspreadkonferensen som med 14 statements visade vilka områden som var viktiga att arbeta med för att utveckla amerikansk räddningstjänst.

              Uttalandena som följs av en handlingsplan för varje är:
              1. Räddningstjänsten har ett brådskande behov av att vara förberedda för att hantera situationer med terror och dödligt våld.
              2. Räddningstjänsten måste förvänta sig, gilla och anpassa sig till förändring genom att definiera och anpassa administrativa och operativa rutiner.
              3. Räddningstjänsten måste bli bättre på att hantera arbetsmiljöfrågor för sin personal.
              4. Räddningstjänsten måste ta till sig och börja använda sensorteknologi och annan teknologi för att förbättra hälsa och säkerhet för sina anställda.
              5. Räddningstjänsten måste arbeta mer med kommunikation och marknadsföring om sig själv som en produkt för att öka folks förståelse för nyttan med verksamheten.
              6. Räddningstjänsten måste uppmuntra utvecklandet och användandet av realistiska övningar i form av simulering. Det måste finnas certifieringsprogram för personal som baseras på detta.
              7. Ledare inom räddningstjänsten måste utveckla positiva mänskliga relationer och en förmåga att leda i dagens samhälle. Denna kunskap måste reflekteras i organisationernas anställningsförfarande.
              8. Det måste utvecklas ett system som effektivt kan samla in, processa och hantera data.
              9. Sprinklerinstallationer kan förbättra brandskyddet i alla sorters byggnader. Räddningstjänsten måste också ta till sig alla sorters ny teknik som kan vara effektiv och bidrar till organisatorisk och samhällelig säkerhet.
              10. Räddningstjänsten måste ha kunskap om data från intelligenta system som kan bidra i realtid med viktig information under pågående insatser.
              11. Räddningstjänsten måste prioritera hantering av "övriga larm" eftersom detta är en ökande andel av det totala larmflödet.
              12. Den övergripande "goodwillen" från det amerikanska samhället gentemot räddningstjänsten måste öka för att bibehålla en bra finansiering av räddningstjänsten.
              13. Räddningstjänsten måste proaktivt driva en forskningsagenda och utveckling av materiel som medför att man effektivt kan bistå samhället baserat på de behov som finns.
              14. Räddningstjänsten måste utveckla delen med ambulanssjukvård så att den blir en mer robust och integrerad del av ett mobilt hälsovårdssystem.
              Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

              Kommentera

              Annonser

              Kollapsa

              Working...
              X