Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

BBR 5:246 Brandskydd trapphus Tr2

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • BBR 5:246 Brandskydd trapphus Tr2

  I detta ämne samlas frågor till Boverket som handlar om BBR 5:246 kopplat till brandskydd i trapphus Tr2.

  Nyckelord: trapphus

 • #2
  Får utrymme i egen brandcell med tillfällig vistelse anslutas direkt till TR2-trapphus? Boverket - 2017

  Boverket besvarar nedanstående fråga:
  "Enligt allmänt råd i avsnitt 5:246 i BBR bör trapphus Tr2 endast stå i förbindelse via utrymme i egen brandcell med bostad i Vk3 eller lokal i Vk1 och andra jämförliga utrymmen där personer vistas mer än tillfälligt. Ovanstående kan tolkas som att utrymmen med endast tillfällig vistelse, exempelvis ett förrådsrum eller ett driftrum får ansluta direkt till Tr2-trapphus. Det sista stycket i rådet anger dock att vindsutrymmen med tillfällig vistelse kan stå i direkt förbindelse med Tr2-trapphus. Denna mening kan tolkas som att det endast är just vindsutrymmen med tillfällig vistelse som accepteras ansluta direkt till trapphus. Får, i enlighet med den förstnämnda tolkningen, ett utrymme i egen brandcell med tillfällig vistelse (ej vind elller källare) anslutas direkt till Tr2-trapphus inom ramen för förenklad dimensionering?"
  Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

  Kommentera


  • #3
   Vad menas med jämförliga utrymmen där personer vistas mer än tillfälligt? brandsluss, TR2-trapphus, Boverket - 2019

   Boverket besvarar en fråga om tolkningen av orden "jämförliga utrymmen där personer vistas mer än tillfälligt" i BBR 5:246.

   Trapphuset bör endast ha förbindelse genom ett utrymme i egen brandcell med bostäder i verksamhetsklass 3, kontor i verksamhetsklass 1 och därmed jämförliga utrymmen där personer vistas mer än tillfälligt. Andra utrymmen än bostäder i verksamhetsklass 3, kontor i verksamhetsklass 1 och därmed jämförliga utrymmen där personer vistas mer än tillfälligt, bör endast stå i förbindelse med trapphuset genom en brandsluss. Sådana utrymmen bör ha tillgång till ytterligare minst en tillträdesväg för räddningsinsats.
   Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

   Kommentera

   Annonser

   Kollapsa

   Working...
   X