Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Verksamhetsklass kontor

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Verksamhetsklass kontor

    I detta ämne samlas frågor till, och svar från, Boverket som handlar om verksamhetsklass för kontor.


    Nyckelord: verksamhetsklass vk2a vk2b vk1

  • #2
    Varierat kontor, Boverket - 2021

    Boverket besvarar en fråga om förändring till varierat kontor - Kan medarbetare fortfarande förväntas ha god lokalkännedom när de arbetar på kontor enligt vk1?

    ...
    Nu har vi som många andra verksamheter ändrat till varierat kontor, vilket innebär att medarbetaren nu kan sitta var som helst i fastigheten inom Skatteverkets del. Det förekommer även att medarbetare kommer från andra orter och arbetar tillfälligt i Göteborg. Samt att pandemin gjort att medarbetarna nu arbetar hemifrån och inte lika ofta är på sin arbetsplats. Dessa förändringar i arbetslivet har gjort att det är svårt säga att folk förväntas ha god lokalkännedom när de arbetar på kontor, enligt vk1.
    Denna fråga hamnar vi i dialog med brandingenjören, som projekterat fastigheten. Han säger att han bara följer Boverkets regler och säger att våra brandinstallationer är tillräckliga. Vi från vår sida säger att med de nya sätten att arbeta är bland annat inte utrymningsskyltningen bra nog.
    Jag undrar hur ni ser på detta?
    Kommer ni att revidera verksamhetsklasserna efter hur arbetslivet förändrar sig? För just nu känns det som om framtiden sprungit om reglerna för hur det arbetas på ett kontor.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X