Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Personantal i lokaler kopplat till krav på utrymningsinstallationer

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Personantal i lokaler kopplat till krav på utrymningsinstallationer

    I detta ämne samlas frågor till, och svar från, Boverket som handlar om kopplingen mellan antal personer som får vistas i en lokal och de utrymningstekniska installationer som behöver ske.

    Nyckelord: utrymning utrymningsbeslag panikregel dörrbredd samlingslokal

  • #2
    Panikregel och 300 personer. Var kommer denna siffra ifrån?

    En intressant fråga som handlar om BBR 19, personantal och utrymningsbeslag.
    "Jag läser i BBR 19 att utrymningsbeslag SS-EN 179 kan gå att använda upp till 1000 personer, vilket får mig att fundera lite. Vi har tidigare utgått från att efter ett personantal på 300 personer så skall utrymningsbeslag 1125 (panikregel) eller motsvarande finnas, vilket är en väsentlig skillnad mot vad som nu uttryckligen medges i BBR.
    Jag bläddrar därför igenom konsekvensutredningen för BBR 19 för att där få en förklaring till ändringen men utan att finna något. Detta får mig att rota igenom gamla BBR, Boverkets skrift utrymningsdimensionering och SBF:s handböcker men till min förvåning så hittar jag inte siffran 300 personer någonstans.

    Sålunda; var personantalet 300 personer i samlingslokal innan behov av 1125-beslag endast en "branschpraxis" som har kommit till under åren eller har Boverket i någon skrift föreslagit denna lösning?"
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av MM; 2021-08-18, 07:49.

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X