Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Gränsdragningar mellan byggnadsnämnd och räddningstjänst

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Gränsdragningar mellan byggnadsnämnd och räddningstjänst

    I detta ämne samlas frågeställningar till Boverket som handlar om gränsdragningar mellan byggnadsnämnd och räddningstjänst.

    Nyckelord: byggnadsnämnd LSO räddningstjänst PBL PBF gränsdragning

  • #2
    Bygglov eller LSO som avgör brandskyddet? Boverket – 2021

    Boverket besvarar en fråga gällande vad som är avgörande för brandskyddet:

    Kommunens byggnadsnämnd och räddningstjänsten har olika uppfattningar hur brandskyddet i vår fastighet ska vara utformat. Nämnden tycker att brandskyddet ska vara utformat enligt bygglovet från 2014 medan räddningstjänsten tycker att man ska utforma brandskyddet efter det enskilda fallet.
    Räddningstjänsten ser enbart till människors säkerhet medan nämnden ser till bygglovet. Kommunens nämnd anser att hyresgästerna inte har god kännedom om byggnaden när vi tecknar avtal som är tidsbestämt så som 3 månader eller 6 månader. Räddningstjänsten bedömer att efter 3 veckor har den boende god kännedom om byggnaden. Min brandkonsult anser att räddningstjänsten ska göra bedömning från fall till fall enligt lagen om skydd mot olyckor och tillägger att det är direkt farligt att nämnden anser sig ha bättre kunskap än räddningstjänsten.

    Min fråga är: är det bygglov som ska avgöra brandskyddet eller är det lagen om skydd mot olyckor så som räddningstjänstens bedömning.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X