Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

BBR 5:921, Brandgasventilation av källare

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • BBR 5:921, Brandgasventilation av källare

    En fråga till Boverket som handlar om brandgasventilation av källare:
    "I BBR 5:921 lyder föreskriften "Källare i en byggnad i Br1 ska ha fönster eller andra öppningar mot det fria i en sådan omfattning att trapphusen inte behöver utnyttjas för brandgasventilation. I byggnader med fler än ett källarplan ska brandgasventilation kunna ordnas för varje sådant plan. Brandgasventilation ska kunna manövreras från markplanet."

    Avseende stycket ovan har jag följande frågeställningar:
    - Kan trapphusen, om de används som utrymningsväg från ovanliggande våningsplan, nyttjas för att trycka in friskluft i samband med brandgasventilering? Hur ska man isåfall kunna manövrera dörrar i trapphuset från markplan?
    - Om två källarplan har öppen förbindelse med varandra med interntrappa eller ramp för bilar, är det då tillräckligt att översta källarplanet har öppningar direkt mot det fria?
    -Om en lokal i markplan är i samma brandcell som ett källarplan, förbundna med interntrappa, är det då tillåtet att bygga källaren utan öppningar direkt mot det fria? (Utrymningsvägar som mynnar i det fria ska naturligtvis finnas från källarplanet.)"


    Nyckelord: bbr 5:9 brandgasfläkt brandgasventilation brandventilation fläkt garage garagebrand rökgasventilation
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil
    Senast ändrad av MM; 2020-06-15, 11:02.

Annonser

Kollapsa

Working...
X