Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Icke klassad utrustning i klassad zon

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Icke klassad utrustning i klassad zon

    I detta ämne samlas frågor och svar från MSBs arkiv som handlar om utrustningskrav och behov av utrustningkrav i klassade zoner för brandfarlig vara.

  • #2
    Gasfrihetsförklaring, klassad utrustning och zonindelning enligt klassningsplan

    I bifogade pdf-en finns en intressant mailväxling mellan MSB och EON som diskuterar om det går att gasfrihetsförklara utrymmen i klassade zoner och därigenom bli av med kravet på klassad utrustning.

    Nyckelord: gasfrihetsförklaring klassningsplan
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Gasfritt är det aldrig innan man tagit bort källan till zonindelningen genom att ha minst två säkrade tätningar, exempelvis stängd låst ventil OCH blindfläns, och sedan ventilerat, gasmätt och förklarat det gasfritt!
      Enbart i nödfall vid en räddningsinsats skulle man kunna använda sig av någon form av förenklad procedur med enbart mätning som då måste vara kontinuerlig och i direkt anslutning till varje tänkbar riskkälla (utsläppsställe).

      För mig som sysslat med detta på heltid i över 20 år känns det självklart, men man glömmer ibland att inte alla har samma erfarenhet som man har själv. Därför är det bra att rådgöra med andra om man har minsta tveksamhet vid arbete i explosiv atmosfär.

      //Åke Persson
      Brandskydddsföreningen
      Senast ändrad av PO; 2011-09-29, 12:27.

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X