Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Skäligt brandskydd enligt LSO

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Skäligt brandskydd enligt LSO

    I detta ämnet samlas frågor och svar om skäligt brandskydd.

    Nyckelord: LSO Lagen om Skydd mot Olyckor skäligt brandskydd

  • #2
    Vad är skäligt brandskydd i hus eller lägenhet

    Vad är skälig omfattning på utrustning för släckning av brand och livräddning i ett hushåll? Och vilka straffrättsliga följder kan det få att inte ha ett skäligt brandskydd?
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Är det skäligt att förelägga om upprättande av brandskyddsdokumentation?

      En räddningstjänst frågar MSB om det är möjligt att förelägga enligt LSO 2:2 att det ska upprättas en brandskyddsdokumentation enligt BBR?
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera


      • #4
        Agera enligt LSO om folk inte har förmåga att agera enligt tänkt brandskydd?

        Medelpad ställer två väldigt intressanta frågor till MSB angående personer som inte klarar av att utnyttja det tänkta brandskyddet.
        -"Som en följd av "bo kvar hemma"-principen träffar vi inom vårt räddningstjänstförbund på allt fler människor som bor i eget boende även fast man saknar en förmåga att klara sig själv. Vår fråga till er är därför vad ni anser är en skälig nivå när det gäller en enskild individs förmåga att kunna agera och fatta rationella beslut i händelse av brand?

        Vi undrar även om det är möjligt att ställa krav enligt LSO att en person som inte är kapabel att utrymma eller agera enligt det tänkta brandskyddet inte kan bo kvar i sitt boende som det är utformat idag? Vem är isåfall skyldig att se till att sådana åtgärder vidtas? Ägaren/nyttjanderättshavaren är ju i dessa fall inte kapabel till att vidta några egna åtgärder. Kan exempelvis länsstyrelsen ställa ett sådant krav på kommunen, med hänvisning till LSO 3 kap. 1 § där det står:
        "för att skydda människors liv och hälsa samt egendom och miljön ska kommunen se till att åtgärder vidtas för att förebygga bränder och skador till följd av bränder..."

        Hoppas att ni kan ge oss tips i hur vi ska hantera denna problematik."

        Svaren är intressanta då man till exempel menar att ett enskilt liv är mindre värt , i förhållande till den personliga integriteten, om personen bor i ett enfamiljshus och inga andra kan omkomma.
        Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

        Kommentera

        Annonser

        Kollapsa

        Working...
        X