Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Tillsyn av skräpiga/överbelamrade lägenheter

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Tillsyn av skräpiga/överbelamrade lägenheter

    I detta ämnet samlas frågor till, och svar från, MSB som handlar om möjligheten att göra tillsyn och vidta åtgärder om privata bostäder är överbelamrade med skräp eller har så hög brandbelastning att detta utgör en fara för kringboende.

    Nyckelord: Tillsyn flerfamiljshus lägenhet skräp brandbelastning samlare skäligt brandskydd
    Senast ändrad av PO; 2012-05-25, 09:08.

  • #2
    Tillsyn av lägenhet med hög brandbelastning

    Dokument som handlar om tillsyn av lägenhet med väldigt hög brandbelastning.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Röja skräp i privatbostad med hänvisning till LSO?

      Kan räddningstjänsten med stöd av LSO gå in i en privat bostad och förelägga om "städning" när en lägenhet är överbelamrad med skräp så att närboende hotas vid en brand? Så här lyder frågan:

      "Häromveckan hade vi en lägenhetsbrand som dessvärre ledde till att hyresgästen omkom. Hyresgästen levde i en uppenbar social misär med drivor av sopor och alkoholförpackningar i lägenheten. Det var så mycket skräp i lägenheten att rökdykarna inte ens hittade personen under det första dyket.*

      Vi har fört diskussioner med Polisen om problemet och ska gå vidare till socialen. Jag undrar dock om det är att betrakta som skäligt brandskydd att kräva att en hyresgäst röjer upp i en lägenhet så att en "normal" brandbelastning blir det slutliga resultatet, med stöd i LSO 2:2?

      Hyresgäster med en sådan social situation kommer ju dock troligen inte att bry sig om ett potentiellt föreläggande, men kan vi då med stöd i LSO 5:2 gå in och röja bort skräp, och endast skräp, på dennes bekostnad? (Eller i praktiken gratis...)*"
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X