Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Drönare och kameraövervakning

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Drönare och kameraövervakning

    Förslag på ny kameraövervakningslag för drönare - 2017

    Det finns nu ett förslag på förändring av kameraövervakningslagen som ska underlätta användandet av drönare för berättigade ändamål. Västervik ligger som vanligt i framkant och var dem som tipsade om dokumentet.

    Förslaget innebär att privatpersoners och företags fotografering och filmning från drönare blir undantagna från Kameraövervakningslagen och istället regleras av den befintliga personuppgiftslagen medan Kameraövervakningslagen även fortsättningsvis ska gälla för statliga och kommunala myndigheter och organisationer. Det finns alltså ingen anledning att låta bli att söka tillstånd om man är en kommunal räddningstjänst i en förhoppning att denna del ska försvinna.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

  • #2
    Lagrådsremiss om kameraövervakning med drönare - 2017

    Regeringen föreslår en förändring av lagstiftningen som innebär att organisationer och personer som inte är myndigheter ska kunna använda drönare utan att behöva söka tillstånd för det. Istället ska integritetsfrågorna hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera


    • #3
      Proposition om drönarövervakning - 2017

      I propositionen föreslår regeringen en ändring i kameraövervakningslagen som innebär att kameraövervakning som sker från drönare inte ska omfattas av lagen om övervakningen bedrivs av någon annan än en myndighet.
      Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

      Kommentera

      Annonser

      Kollapsa

      Working...
      X