Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Ersättning från staten till kommuner för räddningstjänst och sanering

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Ersättning från staten till kommuner för räddningstjänst och sanering

    I detta ämne samlas dokument från myndigheter som handlar om ersättning från stat till kommun för räddningstjänst och sanering.

    Nyckelord: ersättning självrisk oljeutsläpp oljespill oljesanering saneringskostnader räddningstjänstkostnader skogsbrand

  • #2
    Ersättning till kommuner för räddningstjänst och viss sanering, 1995:2

    Meddelande från Räddningsverket om ersättning till kommuner för räddningstjänst och viss sanering.

    Så här sammanfattas meddelandet:
    Om en kommunal räddningsinsats har medfört betydande kostnader, har kommunen rätt till ersättning av staten för den del av räddningstjänstkostnaderna som överstiger kommunens självrisk.

    Vid kommunal räddningstjänst med anledning av utflöde i vatten av olja eller andra skadliga ämnen har kommunen även rätt till ersättning av staten i vissa fall. Om kommunen haft kostnader for sanering med anledning av ett sådant utsläpp har kommunen också rätt till ersättning for en del av dessa kostnader.

    Staten ersätter kommunen enbart for faktiska räddningstjänst- och saneringskostnader. Ersättning utbetalas alltså enbart for sådana kostnader som uppkommit som en direkt följd av den aktuella insatsen. ÖVriga kostnader som kommunen skulle ha haft oberoende av insatsen, t ex beredskapskostnader, ersätts inte.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X