Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Rivningsfastigheter för brandövning

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Rivningsfastigheter för brandövning

    I detta ämne samlas meddelanden och cirkulär som handlar om användande av rivningsfastigheter i samband med brandövningar.

    Nyckelord: övning brandövning rivningskåk rivningsfastighet

  • #2
    Säkerhetsåtgärder vid brandsläckningsövning i utrangerad byggnad, 1959

    Ett meddelande från brandinspektionen som handlar om säkerhet vid användande av rivningsfastigheter för brandövningsändamål. Meddelandet handlar både om säkerhet för egen personal men även brandspridningsrisken till omkringliggande byggnader.
    Brandkårerna får ibland erbjudande att bränna ned utrangerade byggnader. Sådana möjligheter bör i allmänhet tacksamt accepteras, eftersom kårerna därigenom får tillfälle att komplettera den normala utbildningen med realistiska brandövningar. I samband med genomförandet av sådana brandövningar har emellertid allvarliga olyckor och olyckstillbud inträffat. Riksbrandinspektören vill med anledning härav rikta brandchefernas uppmärksamhet på de risker, som är förenade med brandövningar av detta slag samt understryka vikten av att dylika övningar noggrant planläggs och genomförs under iakttagande av all möjlig försiktighet. Om nämligen person- eller sakskador uppkommer under en övning och det med fog kan göras gällande att skadorna förorsakats av en bristfälligt ordnad övning, kan övningsledaren personligen bli ansvarig och drabbas av kännbara efterräkningar (t ex i form av skadestånd).
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X