Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Brand- och rökövningshus

Kollapsa
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
Nya inlägg

  • Brand- och rökövningshus

    I detta ämne samlas meddelande och cirkulär som handlar om brand- och rökövningshus.

    Nyckelord: brandövningshus rökövningshus övningshus rökdykarövning

  • #2
    Brand- och rökövningshus, 1959

    Meddelande från brandinspektionen om brand- och rökövningshus.
    En brandkår kan göra anspråk på att vara en förstklassig kår först när den blivit så utrustad och personalen så utbildad,att den även vid en förhållandevis svår inomhusbrand kan genomföra ett angrepp inifrån och sålunda gå elden "in på livet". En sådan brandkår måste förfoga över rökskydd av typen helskydd (tryckluft eller syrgasapparater), och personalen måste vara utbildad till rökdykare.

    För rökdykarutbildning fordras tillgång till lämpligt brand- och rökövningshus. I ett sådant övningshus bör den grundläggande rökdykarutbildningen kunna genomföras, dels tillämpningsövningar kunna hållas. De senare bör kunna varieras inom vida gränser både med avseende på angreppsvägar, brandobjektets art och utformning och brandens respektive rökbeläggningens omfattning. Och detta skall kunna ske utan att den övande personalens säkerhet eftersätts.

    Byggnadskostnaderna för ett brand- och rökövningshus av antytt slag blir med nödvändighet stora. Det är därför icke att räkna med att varje kommun skall kunna skaffa sig ett sådant övningshus. Med hänsyn till de krav som måste ställas också på de materiella resurserna i övrigt och på de personer, som har att svara för utbildnings- och övningsverksamheten, är det icke heller ur utbildningssynpunkt lämpligt att ett brand- och rökövningshus blir varje kommuns egendom.
    Bifogade filer Hämta alla filer i en zip-fil

    Kommentera

    Annonser

    Kollapsa

    Working...
    X